Förgyll vintern med en långresa

14 oktober 2019 admin

Vinterhalvåret i Sverige kan vara svårt att uthärda så varför inte dra iväg på en långsemester söderut! Det finns många platser att välja på i södra Europa men en återkommande favorit är Spanien med sitt behagliga klimat. På Costa del Sol kusten är det mellan 15 – 20 grader under vintern och mestadels sol. Så att undvika snöslasket en tid för lite sol och värme vore ju toppen för kropp och själ. Strosa runt på stranden en stund för att sedan slå sig ner på ett mysigt café och beställa en café con leche, det är livskvalitet det!

 

Torremolinos i Andalusien

Södra Spanien har mycket att erbjuda som bra klimat och härliga stränder så långresor till Torremolinos skulle vara en utmärkt idé! Torremolinos var från början en liten fiskeby som på 60-talet och framåt har växt till sig till en het turistort. På sommaren är staden känd för sitt rikliga nattliv medan under vinterhalvåret återgår det till ett lugnare tempo. Det finns två stränder, dessa är Bajondillo och La Carihuela. Utmed stranden La Carihuela kan man finna en mer lugn atmosfär. Där man kan få se fiskarna komma med dagens fångst eller de gamla farbröderna sitta och spela backgammon under ett träds skugga.

 

 

Se och göra i Torremolinos

I staden finns många restauranger och caféer där man kan njuta av nyfångad fisk och andra läckerheter från havet. Det finns olika sorters parker att besöka som exempelvis är Tivoli World eller Crocodile Park. Om man tycker mer om att strosa runt i ett grönområde så kan man göra det i fantastiska Molino de Inca. Förutom all växtlighet i parken finner man massor av vattenkällor och en gammal kvarn från 1500-talet. För den som vill ta sig utanför staden så är det väl värt att besöka Malagas gamla stadsdelar eller varför inte upptäcka grottorna i Nerja.

Fler nyheter

15 januari 2024

Berlin Sevärdheter

13 januari 2024

Flyga till Ibiza